fbpx

5 tips til video i sosiale medier

Video i sosiale medier

For å få størst utbytte av dine videoer i sosiale medier er det helt nødvendig at du tilpasser dem. Ved å ta noen enkle grep kan videoen din få flere visninger og større rekkevidde. Her kommer 5 tips til video i sosiale medier

Hvorfor er video så viktig?

  • Cisco anslo at hele 82% av trafikken på nettet ville bestå av video innen 2021.
  • Video gir gjennomsnittlig større rekkevidde enn andre typer innhold på sosiale medier.
  • På Linkedin gir innlegg som inkluderer en video 75% større sjanse for å bli delt enn en vanlig post i følge QuickSprout.

1. Hvor lang burde en video være?

Ved å tilpasse videoen til sosiale medier vil du ha den beste sjansen for å nå ut til flest mulig. Visste du at videoer på mellom 60 og 90 sekunder skaper mest engasjement på Facebook i følge en undersøkelse Buzzsumo gjorde av 100 millioner videoer? Tilpass lengden på videoen til de ulike kanalene så du får fullt utbytte av markedsføringen din.

På bakgrunn av hvilke videolengder som gjennomsnittlig skaper mest engasjement anbefales det å ha følgende lengder på YouTube, Facebook og Instagram:

2. Horisontal-, kvadratisk- eller vertikal-video ?

Det er mye forvirring rundt hvilke formater som skal brukes når. Svaret er at det kommer an på hvor filmen skal publiseres. På YouTube gir det best resultater å bruke landskapsvideo (16:9). På andre sosiale medier som Facebook og Instagram gir det bedre utelling å bruke kvadratisk video i steden for landskap. En undersøkelse av Buffer viser at kvadratiske (1:1) videoer:

  • Får 78% større plass på skjermen
  • Gir 30%-35% flere visninger
  • Gir 80-100% mer engasjement
  • Senker kostnadene for Instagram annonsering med 33%.

Dette gir deg god grunn til å tilpasse videoene dine til det sosiale mediet du publiserer video på.

Det er anbefalt å bruke 4:5 eller 1:1 formatet på Facebook og Instagram ettersom det vil gi deg stor plass på skjermen på både PC og mobil. LinkedIn gir aller størst plass når du bruker 1:1 video. På Instagram Stories og Snapchat burde du bruke vertikal video (9:16) som dekker hele mobilskjermen.

Dersom du bruker 16:9 video på Facebook og Instagram kan du få hele 78% større plass på skjermen ved bruk av 1:1 video:

3. Alt handler om de to til tre første sekundene

På sosiale medier som bruker autoplay er det viktig å skaffe oppmerksomheten til brukeren de 2-3 første sekundene sånn at de ikke scroller videoen din vekk. Før så sa man kanskje at du hadde 5-10 sekunder på å få oppmerksomheten til seerne, men i 2018 er det mye mindre. Så hvordan kan du fange oppmerksomheten til kundene dine de 2-3 første sekundene? Her er to eksempler fra TrendApt:

Lag åpningen på videoen visuell og skaff oppmerksomheten til seeren. Dette vil ha mye å si for om videoen din blir sett videre eller ikke. Seeren har mer enn lyst til å se en lang video, dersom de bestemmer seg for at innholdet er verdt deres tid.

4. Videoen burde kunne sees uten lyd

85% av seerne ser på video uten lyd i sosiale medier. Dersom noen snakker i videoen må du derfor passe på å legge til undertekst. Hvorfor er det så mange som ser video uten lyd? En grunn er at de fleste som er på sosiale medier ser på innholdet på mobil. Kanskje de sitter på kontoret eller på trikken og ser gjennom nyhetsoppdateringer. Da er det naturlig å ikke spille av videoen med lyd.

For at de som ser på uten lyd skal få med seg budskapet i videoen burde den derfor enten være visuell eller så burde den tekstes.

Se hvordan du kan filme selv her!

5. A/B-testing

Dersom du skal bruke et budsjett på å publisere videoen din kan A/B-testing hjelpe deg med å redusere kostnader. De tre første sekundene av videoen er det viktigste for å sikre at videoen din blir sett på plattformer som bruker autoplay. Bruk derfor A/B-testing for å se hvilken åpning som skaper mest oppmerksomhet.

Ved å teste åpningen av video A mot video B, kan du se hvilken åpning som fanger oppmerksomheten til seerne. Analyser også resultatene fra filmene i form av engasjement, konverteringer eller kostnader for å passe på at du når dine mål.